Avui fem l’última visita al moll dins del projecte Barceloneta: Marinera i SOStenible creat per CAP A MAR, reconegut per Barcelona Activa i l’Ajuntament de Barcelona.

Després de fer formacions en les arts de la pesca i els seus mons a més de 220 alumnes entre infantil, primària, secundària i escoles de cuina, podem dir que hem plantat la llavor per què les noves generacions de consumidors de peix tinguin les eines necessàries per valorar la pesca de proximitat el seu valor ambiental i la importància de sentir nostra la cultura marinera de Barcelona.

Mitjançant aquest programa hem pogut fer aproximament del món de la pesca a Barcelona des de vessants nutricionals, gastronòmiques, socioambiental, artístiques, i amb perspectiva de gènere.

Les formacions han estat sempre fetes a mida segons les exigències de cada grup i les necessitats de l’alumnat.

 Com a part de les formacions, els alumnes han fet visites al moll, on han pogut veure en primera persona aquells personatges dels quals han estat parlant a les aules. Els alumnes han vist els pescadors arribant a port i descarregant la captura del dia, han vist les subhastes, i fins i tot, hi ha hagut que han pogut fer de compradors ells mateixos.

A banda de viure el moll en directe s’han xopat de la bellesa de l’espai amb els sons de les gavines acompanyant les barques de pesca, els rostres dels mariners arribant a port, l’olor de peix, i els colors vibrants de les captures del dia.

De la mà del Sr. José Antonio Caparrós ha ensenyat als més petits l’ofici de xarxaire, ensenyant-los a sorgir les xarxes trencades i explicant la importància de mantenir els mars nets per tal de poder seguir pescant i seguir tenint peix de proximitat a les nostres taules.

Durant aquests mesos hem pogut copsar els coneixements sobre el món dels pescadors i la pesca de proximitat, podem dir que encara és un món allunyat del públic general, però ens hem sorprès amb molts dels coneixements d’alguns dels alumnes.  Aquests mesos de formacions han servit per transmetre la cultura marinera de la Barceloneta i Barcelona.

Posts relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *