A Cap a Mar el compromís amb el medi ambient ha estat sempre present. Com a treballadors del mar, els pescadors som els primers interessats en vetllar per la bona salut del nostre mitjà de treball. Al cap i a la fi, si el mar està contaminat, desapareixeran tots aquells oficis tradicionals i artesans relacionats amb ell. La bona salut del mar significa bona salut del nostre producte, cosa que al final ens acaba repercutint a tots.
Menys residus, més salut
Durant els darrers anys, sovint ens hem trobat més i més residus a les xarxes. Com és lògic, aquests residus són recollits i es porten a moll per al seu correcte processament. Més enllà de la preocupació per l’augment de tota mena de residus, ens fixem especialment en la immensa quantitat de residus plàstics que trobem. Aquests tenen un impacte directe sobre tots els aspectes: en la salut dels peixos, en la neteja del mar i també en el manteniment de les nostres xarxes.
Reutilitzar abans que malgastar
Per aquest motiu, des de Cap a Mar es promou l’ús d’envasos reutilitzables en tots els usos i espais possibles. Per exemple, en tots els actes i activitats de l’associació s’opta per l’ús de gots biodegradables. Per altra part, s’ofereix sempre al comprador de peix un envàs reutilitzable que ens encarreguem de recollir en cada comanda. A més a més, s’ha optat per la supressió de l’ús de bosses de plàstic. Malgrat que el producte amb el que treballem està subjecte a múltiples normatives de sanitat, procurem reutilitzar tot allò que se’ns permet i és segur.
Pel que fa al paper, no emetrem fulletons d’un sol ús. Només tenim postals i targetes que son perfectament reutilitzables i tenen un ús durador. A l’oficina només es fa servir paper reciclat.
El consum energètic també és important. Per aquest motiu, hem contractat el subministrament elèctric a una empresa que prioritza l’ús d’energies renovables. També es procura limitar el consum d’aigua a través d’electrodomèstics eficients.