Malgrat els temps difícils que tots hem patit durant el darrer any, mica en mica sembla que algunes coses es van posant a lloc. Estem molt contents de dir-vos que Cap a Mar comença a fer i participar d’algunes activitats, tal i com sempre havíem fet.

  • Hem estat presents a la Biennal Ciutat i Ciència a través de l’exposició d’en David Tarrasón ‘Retrats de la muntanya a la mar’. És una exposició que ens acosta a la vida, els reptes i limitacions de dos oficis antics, la pesca artesanal i la ramaderia extensiva, a través de dues mostres sobre els i les seves protagonistes: Últims pescadors de la Barceloneta: un món que resisteix i Dones i muntanyes en moviment. Tots dos oficis contribueixen al manteniment dels nostres ecosistemes marins i terrestres, enfront de l’activitat pesquera i ramadera industrial d’avui, la qual accelera a la seva degradació.
  • També hem pogut participar del projecte Barceloneta Sostenible i Marinera a través d’activitats a l’escola Alexandre Galí i l’escola Mediterrània amb els alumnes de diferents cursos. Com sempre un plaer treballar amb la gent del barri!
  • Ens va agradar molt l’activitat de gyotaku amb nens al NiuViu del Museu de les Ciències Naturals de Barcelona. Una activitat que ha esdevingut un clàssic. La millor manera d’introduir el món del peix als més menuts: a través de les manualitats.
  • Vam poder assistir a la jornada tècnica en línia ‘Emprenedoria en femení en el sector de la pesca i l’aqüicultura‘, del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.
  • Especialment interessant va ser la presentació del llibre de Laia Seró i Catalina Gayà ‘Ulises era una dona’ al Museu Marítim de Barcelona. Una història no oficial dels oceans sobre les lluites quotidianes de dones de mar, segurament l’espai més patriarcal i desconegut.

I les rutes! Tenim moltes ganes de tornar a ensenyar-vos casa nostra, d’explicar-vos ni que sigui una estona el funcionament del nostre món, obrir-vos les portes de la mar. Esperem que molt aviat sigui possible.

Esperem poder ampliar les nostres activitats i seguir creixent en el nostre objectiu de mantenir viu l’esperit mariner de la Barceloneta. Gràcies pel vostre suport!

Posts relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *