Com bé sabeu, la celebració de la Verge del Carme és un dels moment més importants en la litúrgia de la Barceloneta. Com és tradicional, pels volts del 16 de juliol honrem a la patrona dels pescadors i de la gent de mar amb diferents actes. Aquest any, però, a Cap a Mar hem volgut avançar-nos a la tradicional missa i processó de la tarda i hem fet una celebració diferent al matí.

No se’ns va acudir un dia millor per reinaugurar l’exposició ‘Últims pescadors de la Barceloneta’, un conjunt de fotografies, retrats i fragments d’entrevistes a pescadors del barri que ens donen una visió de passat, present i futur de la pesca a casa nostra. Es va celebrar a la Casa de la Barceloneta, un espai que té com a objectiu la recuperació de la història i el patrimoni del barri, tan necessària en els darrers temps. També vam comptar amb la presència i el vi de Blanc Pescador, que a través de la seva campanya #AmoralMar dona suport a iniciatives com la nostra. Per altra banda, tampoc hi va faltar Plàstics 0!, que va facilitar els gots reutilitzables amb els que vam poder fer el brindis.

A primera hora ja van arribar alguns veïns del barri encuriosits i, de seguida, els pescadors més fidels al nostre projecte. Ens va agradar saber que, mitjançant la campanya de micromecenatge que hem dut a terme aquest mes de juliol, diverses persones han conegut la nostra iniciativa i ja hi estan participant activament. Després d’unes paraules d’agraïment del fotògraf David Tarrasón i de la Cristina Caparrós, vam tenir el plaer d’escoltar diverses havaneres a càrrec del grup ‘Ultramar’, que van fer les delícies dels presents i van evocar l’esperit de celebració de la Verge del Carme.

Us animem a visitar l’exposició i conèixer el nostre projecte de recuperació de la memòria històrica. És una feina que seguim fent activament, recollint més material, ja sigui mitjançant la recopilació de més fotografies i realitzant més entrevistes.

‘Últims pescadors de la Barceloneta’, del 13 al 30 de juliol a la Casa de la Barceloneta (c/ Sant Carles 6)

Ja a la tarda, vam poder assistir a l’habitual acte de celebració de la diada dels pescadors, la processó marítima de la imatge de la verge. Com sempre i a pesar de la calor, una tarda entranyable amb família i amics de la Barceloneta.

Posts relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *