El passat dissabte 14 de juliol va tenir lloc al moll del rellotge una celebració molt especial per a nosaltres. Com cada any, els pescadors vam sortir al mar per acompanyar la Verge del Carme en el seu recorregut marítim durant la seva celebració. Any rere any, la tradició de celebrar aquesta festivitat perdura, cosa que ens fa molt feliços.

Un cop arribada al moll després de la processió per la Barceloneta, la imatge de la verge es va embarcar en l’Ormarant, companys d’arrossegament. Un cop dins vam fer la característica volta pel port de Barcelona, on no hi van faltar crits d’admiració i les sirenes de totes les embarcacions. Un cop a terra, es va celebrar una missa al pati de xarxes. Us deixem un recull de fotos que vam poder realitzar a bord del Cabrera I, una de les embarcacions d’encerclament on més es viu la nostra festa.

La Verge del Carme o ‘Stella Maris’ és la patrona del mar i dels pescadors, i la seva festivitat se celebra pels voltants del dia 16 de juliol (depenent del dia en què cau). És una festa molt arraigada a les poblacions marineres del litoral català, on el culte s’associava a la protecció davant les inclemències i perills del mar. Actualment, però, ha incorporat un caire més festiu i d’autoreivindicació dels oficis mariners.

Posts relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *