Vine a conèixer el moll amb la teva escola

Gaudiu d’una activitat completa, on descobrireu alhora una part de la història de la ciutat, un ofici tradicional vinculat al territori i un entorn sovint desconegut.

El moll dels pescadors de la Barceloneta és un indret idoni per dur a terme una activitat de grup a l’aire lliure i descobrir el món de la pesca.

Recorrerem acompanyats per un autèntic pescador els diferents espais propis del sector pesquer: la llotja, el pati de xarxes, la zona d’amarratge dels vaixells i molts altres racons interessants!.

Activitat per a totes les edats.

A partir de 15€, variable segons activitats

CONSULTEU-NOS PREUS!

La compra o reserva de l’activitat implica l’acceptació de les normes en relació a la circulació i/o activitat laboral a les instal·lacions portuàries.
Llegir la normativa

Hi ha activitat
No hi ha activitat
Consulteu-nos
MTWTFSS
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

 

MÉS INFORMACIÓ

Espais que es podran visitar:

  • Torre del Rellotge. Erigida el 1772, va fer de far del port fins a principis del segle XX, quan va perdre la seva funció original a causa del creixement del port. A banda del far, el moll allotjava el despatx de passaports, el control sanitari i la comandància de marina. Al 1904 se li va afegir el seu característic rellotge de quatre cares, donant-li l’aspecte que conserva actualment. És un edifici del municipi de Barcelona protegit com a bé cultural d’interès local. És també un dels punts que el científic Pierre F. Mechain va fer servir per prendre mides que van donar lloc al sistema mètric decimal.
  • Zona d’amarratge dels vaixells. Descobrirem les dues principals tècniques de pesca que es practiquen al nostre moll: l’arrossegament i l’encerclament. Coneixerem el seu funcionament i quin tipus de peix es captura en cada cas.
  • Pati de xarxes. És la zona on s’estenen les xarxes per tal de sargir-les, és a dir, cosir els forats que s’han produït fruit de l’activitat pesquera. És una tasca que tradicionalment realitzaven les dones dels pescadors i que actualment se segueix fent a mà.
  • Llotja. És l’espai on diàriament se subhasta el peix que arriba al moll. Poden accedir-hi els distribuïdors de peix i els armadors dels vaixells. Contràriament a la majoria de subhastes, aquesta és a la baixa.
  • Barraques dels pescadors. Els pescadors guarden les seves eines en petites barraques. En elles hi trobarem fil i agulla per sargir les xarxes, cubetes per deixar-hi el peix, armilles salvavides, botes d’aigua i molts altres utensilis d’ús diari.

Descarrega PDF
Condicions de la reserva

Localització de l'activitat

Opinions

Encara no hi ha ressenyes.

Sigues el primer a opinar “Vine a conèixer el moll amb la teva escola”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *