Com alguns de vosaltres sabreu, els pescadors una vegada a l’any fem veda biològica. Com van fer els companys de la pesca d’encerclament fa dos mesos, ara ens toca a nosaltres complir un període de veda. Hem volgut fer aquest post per explicar-vos en què consisteix.

Què és la veda biològica? Per què es fa?

És un període de temps durant el qual els vaixells de pesca han de romandre amarrats al port i no poden sortir a pescar. D’aquesta manera, contribuïm a la regeneració de l’ecosistema i dels caladors on habitualment es llancen les xarxes. És una manera de fer de la pesca una activitat més sostenible i respectuosa amb el medi marí.

Què vol dir? A qui afecta?

La veda biològica d’enguany anirà del 6 de febrer al 8 de març. Afectarà les embarcacions d’arrossegament de tots els ports de les províncies de Barcelona i Girona. Això significa que qualsevol peix blanc fresc que trobeu en mercats, peixateries o restaurants durant aquest període no provindrà del nostre port. Que no us donin gat per llebre!

Durant aquest temps, el peix provindrà majoritàriament del port de Tarragona. Pel que fa al peix blau no hi ha problema, ells ja van acabar la seva veda i estan en plena activitat.

A Cap a Mar tenim un ferm compromís amb el respecte al medi ambient i en especial amb l’entorn marí. Treballem amb la Platjeta, empresa amb un producte fresc i de proximitat, apostant per pràctiques responsables que ens permeten gaudir-ne tant ara com en el futur.
Si teniu qualsevol dubte sobre la veda i les seves afectacions o voleu més informació, només ens heu d’escriure. Respondrem encantats les vostres preguntes.

Posts relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *