El peix a la cuina mediterrània

Estem molt contents d’anunciar-vos la tornada dels cicles de sopars organitzats per Cap a Mar amb la col·laboració del Museu Marítim de Barcelona, juntament amb el restaurant Norai, la revista Cuina i la D.O. Penedès. En aquesta ocasió, posem en marxa un nou cicle de propostes gastronòmiques anomenat “El peix a la cuina mediterrània”. Hem programat sis sopars, cadascun d’ells dedicat a la gastronomia d’un país o d’una ciutat de la riba del mar Mediterrani.

Un nexe d’unió

La paraula Mediterrani ve del llatí «Mar Medi Terraneum», que vol dir mar entre dues terres. Lluny de distanciar els diferents pobles que es troben a les seves ribes, el Mediterrani actua com a nexe d’unió de totes aquestes cultures. La gastronomia no n’ha quedat al marge i cada poble ha adaptat als seus gustos els productes propis de la dieta mediterrània.
A través d’aquest cicle de sopars viatjarem pels diferents territoris banyats pel «Mare Nostrum», descobrint sabors que alhora ens seran familiars i estranys. Degustarem la fusió dels productes de proximitat i temporada, moltes vegades oblidats en els nostres dies, amb les receptes dels nostres veïns.
El calendari d’aquest cicle és el següent:
– Començarem amb Venècia, coincidint amb l’època de carnavals, tan celebrats en aquesta ciutat. 28 de febrer
– Seguirem amb Grècia, bressol de la cultura mediterrània. 28 de març
– Passarem cap al sud del nostre mar i ens fixarem amb la cuina de Tunísia i del Marroc. 25 d’abril
– Arribarem a Andalusia, on el peix fregit té tanta importància. 30 de maig
– Continuarem a casa, amb la cuina de Cambrils, ja per la festa de Sant Pere. 27 de juny
– I acabarem a Marsella, França, per la revetlla de Sant Jaume. 25 de juliol
Cada sopar comptarà amb l’assessorament i la direcció d’un cuiner especialista en la gastronomia del territori. El primer sopar, el dia 28 de febrer, anirà a càrrec de Maurizio de Vei, creador culinari del restaurant venecià Bacaro, situat al carrer Jerusalem, nº 6, darrera el mercat de la Boqueria de Barcelona.

Primera parada, Venècia

El menú del primer sopar, dedicat a Venècia és el següent:
Aperitiu
Sardines en saor
Entrant
Amanida de calamars amb mongeta tendra, pecorino i oliva de Kalamata
Plat principal
Spaghetti al nero di sepia
Postre
Galeta amb zabaione
Tots els sopars tindran lloc al Restaurant Norai. Cal fer reserva prèvia directament a Norai trucant al 666 919 998 o fent un correu a reserves@norai.org

Posts relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *