Turisme pesquer a Barcelona: Viu el pescaturisme!

Esteu buscant activitats diferents en un entorn espectacular? Us agradaria gaudir d’una vivència original a bord d’un vaixell de pesca? A Cap a Mar tenim el que necessiteu: una barreja d’oci i ofici com no heu conegut. ‘Pescaturisme a Barcelona’, viu una autèntica experiència marinera.

pescaturisme barcelona

Qui som?

Som la tercera generació d’una família de pescadors de la Barceloneta i ens agrada organitzar activitats per a tots els públics relacionades amb el món de la pesca.

Entre elles, oferim una sortida de pescaturisme des de Barcelona on us embarcareu en un vaixell i viureu la pesca en primera persona. El Joan, el patró del Nus, estarà encantat de portar-vos a bord.

En què consisteix l’activitat de Pescaturisme?

Lleveu amarres, salpem a la mar!

La vostra jornada començarà ben d’hora sortint del moll de la Barceloneta a bord del Nus, un dels vaixells de la nostra família, des d’on podreu contemplar la sortida del sol des del vaixell.

Seguirem la nostra navegació fins arribar als caladors del Garraf, on us explicarem i observareu com es pesca a casa nostra.

Pescaturisme Barcelona

Que comenci la pesca

Un cop siguem a mar obert i haguem localitzat el peix, llançarem la xarxa a l’aigua i esperarem el moment de recollir-la. Haurem tingut sort? Quins peixos pescarem? Us imagineu unes gambes ben vermelles sortint de les xarxes?

Totes les incògnites es desvelaran quan recollim la xarxa. Moment en que per fi veurem la captura per, de seguida, classificar el peix per espècie i mida i emmagatzemar-lo amb gel.

Dinar a bord, directe del mar a la taula

Sens dubte, amb l’activitat frenètica de la recollida i les emocions viscudes ens haurà vingut gana. I res millor per dinar que un típic àpat mariner fet amb peix acabat de pescar. Més fresc impossible!

Un arròs amb gambes? Uns fideus amb calamars? Els nostres mariners tenen fama de ser uns grans cuiners.

Després de dinar, gaudireu d’una estona de descans amb la tripulació on podreu xerrar i preguntar als pescadors tot allò que sempre heu volgut saber sobre l’ofici de la pesca i el mar.

salida en barco en barcelona

Tornem a port amb la bodega i la panxa plena

De camí cap a casa, el patró del vaixell us explicarà des del pont de comandament com funcionen els sistemes de navegació i com s’ho fan per saber on hi ha peix.

Sabíeu que molt sovint es guien per les muntanyes de la costa? Podreu descobrir si amb la tecnologia això ha canviat molt o si se segueixen fent servir els mètodes tradicionals.

Una vista privilegiada de la ciutat de Barcelona

Quan us aproximeu la recta final de la nostra aventura, veureu la silueta de Barcelona a l’horitzó. Entrareu poc a poc a port, sense perdre detall de les vistes de la ciutat des d’una perspectiva sorprenentment diferent.

Subhasta i Moll del Rellotge

Després d’haver amarrat al costat de la resta de vaixells, veureu la descàrrega del peix i la seva subhasta a la llotja. Pescadors i compradors fan el seu intercanvi enmig d’un ritme frenètic. Aquí finalitza el cicle del peix per a nosaltres.

Acabareu la vostra aventura veient els diferents espais del moll de la Barceloneta, com la torre del rellotge, que dona nom al moll; o el pati de xarxes, un espai propi d’una vila marinera. Un bell final per una magnífica experiència de pescaturisme a la ciutat de Barcelona.

Animeu-vos a venir a navegar amb Cap a Mar! Viureu una inoblidable experiència marinera!