El Dia de la Dona encara ressona als museus, i és per això que s’han organitzat set sessions  de contacontes amb el títol “Petites històries, grans dones. Museus amb ulls de dones”. Al llarg de set setmanes, cadascun dels museus ha anat oferint una activitat de conta-contes amb dues dones vinculades a la naturalesa, col·leccions o contingut d’aquell equipament com a protagonistes.

En cada sessió la formadora en oratòria Ïo Valls narra a les nenes i els nens dos contes curts sobre la vida de dues dones relacionades amb els àmbits particulars de cada museu, mentre la il·lustradora Àfrica Fanlo il·lustra cada conte sobre paper en directe, mentre es projecta sobre pantalla el seu dibuix. Els contes són narracions de les escriptores Victoria Bermejo i Anna Manso ideades expressament per aquesta activitat.  Les sessions són gratuites amb aforament limitat, els dissabtes de 17.00 a 18.00 h.

El torn de Cap a Mar va arribar el passat 16 de març al Museu Marítim de Barcelona, un espai molt familiar i conegut per a nosaltres. Vam poder gaudir dels relats d’Irene Bescós, (Barcelona, 1976, estibadora al Port de Barcelona), i Cristina Caparrós (Barcelona, armadora del Moll de pescadors del Port de Barcelona i empresària). Va ser una tarda ben interessant on vam sentir el testimoni en primera persona de dues dones que treballen en un àmbit molt masculí. Podeu trobar-ne alguns vídeos al facebook de Cap a Mar.

Si teniu ganes d’assistir a una de les sessions, encara sou a temps d’anar a la del proper dissabte 30 de març al Museu de Ciències Naturals. Serà una sessió dedicada a Hypatia, matemàtica, filòsofa i astrònoma (Alexandria, s. IV-V); i a Montse Colell, psicòloga, etòloga i primatòloga que serà present. Activitat gratuïta amb aforament limitat.

Posts relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *