Conscients de la importància de mantenir un desenvolupament turístic sostenible, i assumits els principis i objectius adoptats específicament a la Cimera Mundial sobre el Desenvolupament Sostenible 2015, la COP 21 i la Carta Mundial de Turisme Sostenible +20, Cap a Mar es compromet a dur a terme una gestió sostenible de les seves activitats, mitjançant l’adopció de compromisos orientats a prevenir, eliminar o reduir l’impacte de les nostres instal·lacions i activitats, tant internes com externes, així com optimitzar la sostenibilitat de l’establiment millorant el seu comportament ambl’entorn.

En aquest mateix sentit, la nostra entitat ha adoptat la següent Política de Turisme Responsable, mitjançant la qual es compromet a complir els requisits establerts en l’adhesió al Biosphere, que inclou, entre altres coses, els requeriments legals que regulen els efectes generals a l’activitat turística.

Així mateix, ens comprometem a motivar i formar al nostre personal i col·laboradors amb accions formatives i de conscienciació sobre els principis del Turisme Responsable, a promoure les bones pràctiques mediambientals en l’entorn i a participar en activitats externes, i a informar tant interna com externament dels avenços i actuacions mediambientals de l’empresa.

Un dels nostres objectius principals és perfeccionar la gestió sostenible, assumint els compromisos de millora continua en tots els àmbits de la sostenibilitat: social, econòmic i ambiental, així com en la satisfacció del client.

És per aquest motiu que s’ampliaran els projectes d’àmbit social en el desenvolupament de la nostra activitat, que principalment es centra en la conservació i preservació del medi marí. Com també en la sensibilització de les problemàtiques marines actuals.

Aquest Política de Turisme Responsable s’actualitzarà sempre que les circumstàncies ho requereixin, adoptant i publicant en els dos casos nous objectius de sostenibilitat.

Un turisme diferent és possible

Cap a Mar aposta per un model de turisme diferent del que en els darrers anys hem pogut veure al nostre barri. L’enriquiment personal i satisfacció dels nostres clients en descobrir en primera persona tots els secrets de la vida al mar ens avalen. Les nostres activitats estan pensades per oferir una experiència de qualitat que vetlli per la sostenibilitat en tot moment. A més a més de dur pràctiques específiques en aquest sentit, ens encarreguem de transmetre als nostres visitants els beneficis d’un turisme sostenible per a la ciutat: la conservació del nostre entorn natural és de vital importància per a la supervivència d’activitats mil·lenàries com la pesca.

Per fortuna, el model que nosaltres proposem, on predomina la qualitat de l’experiència i es promou la descentralització dels productes turístics, va guanyant terreny. Creiem fermament que és interessant conèixer altres aspectes d’una ciutat, com ara les seves tradicions i els seus barris, i sens dubte ajuda a mantenir viva la cultura popular.

És per aquest motiu que, a més a més d’oferir activitats vivencials sostenibles, a Cap a Mar es proporciona tota una sèrie d’informació útil per al turista, promovent visites i negocis de proximitat i qualitat que habitualment no entren a les rutes del turisme massiu.

Barcelona+Sostenible

En línia amb aquests objectius, Cap a Mar forma part de Barcelona+Sostenible, una xarxa de més de 1.000 organitzacions compromeses amb la sostenibilitat ambiental, social i econòmica que construeixen col·lectivament una ciutat responsable amb les persones i l’entorn. La xarxa està formada per entitats ciutadanes, organitzacions empresarials i comercials, centres educatius, universitats, col·legis professionals, sindicats i administracions.

Som #DestinacióBCNBiosphere

Amb l’objectiu que la ciutadania i les persones visitants gaudeixin de Barcelona i del seu entorn d’una manera equilibrada i respectuosa, des de l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona es promou un turisme responsable basat en la sostenibilitat econòmica, social, ambiental i cultural mitjançant la distinció Biosphere. Més de 1.000 empreses ja formem part del Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere. 

Les empreses turístiques de la #DestinacióBCNBiosphere ens comprometem amb els valors i compromisos de l’Agenda 2030 per tal de dur a terme una activitat equilibrada i justa amb la ciutat i comarques de Barcelona. El segell Biosphere Sustainable distingeix més de 800 empreses de la ciutat i les comarques de Barcelona, que incorporen nous models de negoci sostenibles i respectuosos. http://turismesostenible.barcelona/

Col·laboracions i compromisos

Treballem amb Norai Raval, projecte cultural i responsabilitat social on es treballa per la formació de les persones en el sector de l’Hosteleria i per promocionar la seva inserció laboral, com projecte empresarial social, viable i sostenible.

Col·laborem amb Barceloneta Proa a la Mar que està dintre del Pla Comunitari de la Barcelona i vetlla per l’ocupació del sector marítim de la Barceloneta, dinamitza l’economia local, la millora d’èxit educatiu dins del barri enfortint els vincles comunitaris. Col·laborem també amb Anèl·lides, empresa emprenedora dedicada a transmetre els coneixements de l’entorn marí i promoure la conservació d’aquest, a través de l’educació i la divulgació ambiental marina.

Paguem un impost a la Confraria de Pescadors de Barcelona, de la qual formem part, per tal de que els diners serveixin per realitzar accions socials al barri.

L’import de les sortides dels clients de pesca-turisme són dedicats íntegrament als mariners pescadors dels nostres vaixells així es cobreix la part de pesca que no s’hauria pescat aquell dia.