QUI SOM

Cap a Mar és una organització nascuda en una família de pescadors de la Barceloneta, i com a hereus d’aquesta tradició, volem conservar i donar a conèixer el patrimoni cultural del nostre ofici, sovint oblidat a la nostra ciutat. Reivindiquem el nostre origen, l’emblemàtic barri mariner mediterrani de la Barceloneta, i volem contribuir a que els ciutadans el sentin com a seu i el coneguin pels seus valors i no pas pels seus conflictes.

Duem a terme tot tipus d’activitats que promouen la difusió dels valors, coneixements centenaris dels pescadors i les seves vivències, fent partíceps de totes les experiències els seus vertaders protagonistes, els propis mariners.

Amb ànim d’arribar a tota mena de públics, ens adaptem a les necessitats de cada grup de persones, sense oblidar els nens.

Per a nosaltres és de vital importància el respecte al nostre mitjà de vida, el mar, i per això volem contribuir a conscienciar tots els visitants sobre la necessitat de cuidar el medi ambient. En línia amb aquests objectius, Cap a Mar forma part de Barcelona+Sostenible, una xarxa de més de 1.000 organitzacions compromeses amb la sostenibilitat ambiental, social i econòmica que construeixen col·lectivament una ciutat responsable amb les persones i l’entorn. La xarxa està formada per entitats ciutadanes, organitzacions empresarials i comercials, centres educatius, universitats, col·legis professionals, sindicats i administracions. A més a més, a partir del mes d’abril podrem comptar amb la distinció Biosphere, otorgada per l’Institut de Turisme Responsable (RTI), una organització internacional que promou, des de fa més de 20 anys, el turisme responsable a nivell internacional.

La nostra responsable de sostenibilitat, Cristina Caparrós, s’encarrega de que les activitats siguin sostenibles i 100% respectuoses, a més a més d’informar els visitants de les bones pràctiques que poden dur a terme en el seu dia a dia.