El passat mes de gener us parlàvem del nostre projecte ‘Últims pescadors de la Barceloneta’, que té com a propòsit recollir el testimoni dels pescadors del barri per conèixer i entendre els canvis en el món de la pesca a casa nostra i alhora tenir la seva mirada sobre el futur del sector.

En aquell moment el projecte es va fer visible mitjançant una exposició al Centre Cívic Barceloneta, on vam poder llegir fragments de les entrevistes a pescadors i també els seus retrats i fotografies d’escenes quotidianes del moll i dels vaixells. Va ser una primera posada en comú amb el barri i els protagonistes sobre la feina feta fins al moment.

El projecte segueix i la nostra tasca avança de mica en mica, però hem considerat oportú donar una segona oportunitat per veure la feina feta i per aquest motiu tornem a exposar al barri els textos i fotografies. Aquesta vegada ens instal·lem a la Casa de la Barceloneta, un espai privilegiat que potencia la difusió de la nostra història, la nostra cultura i el patrimoni del barri.

La inauguració serà el pròxim dissabte 13 de juliol a les 11h. És precisament el dia en què se celebrarà a la tarda el dia de la Verge del Carme, patrona dels pescadors. Ens ha semblat molt oportú donar visibilitat a la memòria pescadora un dia tan assenyalat com aquest.

Durant la inauguració farem un breu parlament explicant el projecte i donarem veu a tots els pescadors que desitgin parlar i explicar alguna experiència. Us animem a venir, compartirem històries i anècdotes i parlarem sobre l’evolució de la feina en els pròxims mesos.

Per altra banda, queden pocs dies per participar en el projecte de micromecenatge que ens permetrà seguir avançant en la nostra tasca. Qualsevol aportació és benvinguda!

 

Inauguració exposició ‘Últims pescadors de la Barceloneta’

Dissabte 13 de juliol a les 11h

Casa de la Barceloneta

c/ Sant Carles 6

Posts relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *