Encetem el cicle organitzat pel Museu Marítim de Barcelona, Impulsem, la revista Cuina i la nostra associació porta per títol Peixos de resistència: Cuina d’una mar en transformació i està basat en el llibre La cuina del mar que arriba; el canvi climàtic al nostre plat, que recentment ha editat Càtedra Oceans i Salut Humana de la UdG, en el qual 14 cuiners proposen 14 receptes amb espècies termòfiles, espècies típiques d’aigües càlides que degut a l’escalfament de la temperatura de la mar associada al canvi climàtic, estan augmentant a la nostra costa.

Amb aquests sopars es vol donar a conèixer espècies marines poc conegudes a la nostra cuina i que, d’una manera o altra, estan vinculades a la transformació que viu el medi marí a causa de la crisi climàtica, i que sovint són rebutjades ja des de la barca.
Peixos de resistència: la cuina d’un mar en transformació és un cicle format per 9 sopars, des del 23 de febrer fins el 30 de novembre.

Els sopars, a més, aniran maridats amb vins de la DO Penedès triats especialment per acompanyar els plats que cuinarà l'equip del Norai, amb la col·laboració de diversos xefs convidats. Sopars:
23 de febrer: Bròtola

25 de maig: Alatxa

28 de setembre: Cranc Blau

30 de març: Llisa

29 de juny: Canana

26 d´octubre: Bacora

27 d´abril: Pop blanc

20 de juliol: Gamba Blanca

30 de novembre: Llampuga

Tots els sopars tenen un preu de 35 € i es faran al restaurant Norai del Museu Marítim a les 21 h. és necessàri fer reserva prèvia al restaurant Norai, al telèfon 666 919 998 o al mail reserves@norai.org

#Peixosderesistencia

Posts relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *